אקנה: צרות ללא מרשם – Benzoyl Peroxide אסור על ידי האיחוד האירופי

ינואר 23, 2022 0 Comments

ישנם תכשירים רבים ללא מרשם (OTC) לטיפול באקנה. נמכרים כתחליבים, ג'לים, קרמים וחומרי ניקוי, מוצרי OTC יכולים להיות קנייה לא מסוכנת והצרכנים צריכים להיות מודעים לכך שכימיקלים הנמרחים על העור יכולים גם להיספג בגוף. ההשפעות השליליות הפוטנציאליות של חומרים כימיים גורמות למוצרי טיפוח טבעיים להיראות אטרקטיביים יותר.

זה נכון במיוחד עבור מצבי עור כמו אקנה ורוזציאה שכן כימיקלים קשים עלולים רק להחמיר את המצב. כימיקלים סינתטיים יכולים לגרום לדלקת מיותרת מעבר לגבולות בלוטות החלב וכתוצאה מכך לצלקות אקנה. בנוסף, כימיקלים מסוימים יכולים אפילו להיספג בעור ויש להם רמות שונות של רעילות מערכתית.

בנזואיל פרוקסיד, הגורם המקומי הראשון לאקנה וולגריס, נותר הטיפול הנפוץ ביותר באקנה OTC בארצות הברית. זה זול לייצור ומשווק נרחב. בנזואיל פרוקסיד ממיס קומדונים ויש לו השפעה חיידקית על ידי חמצון חלבונים של החיידק הפוגע, P. acne (Leyden, 1997). למרות שהוא עשוי להיות יעיל עבור אקנה קלה, בנזואיל מי חמצן אינו נקי מהשפעות שליליות על פי הנציבות האירופית.

ההשפעה השלילית הנפוצה ביותר היא יובש קיצוני והזדקנות מוקדמת של עור העור. זה יכול גם לגרום לגירוי, צריבה, צריבה וקילוף של העור. ניסוח המכיל 2.5% בנזואיל פרוקסיד נמצא כבעל פחות צריבה וקילוף של העור בהשוואה ל-5% או 10% בנזואיל פרוקסיד (Mills et al. 1986). דלקת עור ממגע אלרגית נמצאה ב-1-2% מהמטופלים המשתמשים בבנזואיל פרוקסיד (Ives, 1992). זה יכול לגרום להלבנה של שיער ובגדים.

שינוי צבע זמני של העור עלול להתרחש אם משתמשים בבנזואיל פרוקסיד עם קרם הגנה המכיל חומצה פרה-אמינו בנזואית (PABA). באופן דומה שימוש מקביל בבנזואיל פרוקסיד עם טרטינואין יכול להוביל לגירוי חמור בעור. אין להשתמש בבנזואיל פרוקסיד בהריון מכיוון שבטיחותו במהלך ההריון אינה מתועדת. גם הבטיחות בנשים מניקות וילדים לא מבוססת.

במחקרים בבעלי חיים, נמצא שהוא גורם לסרטן עור לאחר שנה של שימוש (Kraus et al. 1995). נדרשים מחקרים ארוכי טווח כדי לבחון את השפעתו השלילית בבני אדם. בנזואיל מי חמצן נאסר לשימוש בקוסמטיקה על ידי האיחוד האירופי. טיפולי אקנה OTC המכילים בנזואיל פרוקסיד כלולים באיסור זה ברחבי אירופה.

תכשירי אקנה העשויים מבנזואיל פרוקסיד עשויים להכיל מרכיבים כימיים שונים אחרים. חומצה גליקולית היא גורם רגיש לצילום ועלולה להיות רעילה למערכת העיכול, מערכת העצבים והכליות. טריאתנולמין יכול ליצור תרכובות ניטרוסאמין מסרטנות על העור או בגוף לאחר ספיגה. זה עשוי גם לעורר תגובה חיסונית בצורה של דרמטיטיס אלרגית או התקפי אסתמה. Diisopropanolamine עלול לשחרר תרכובות ניטרוסאמין מסרטנות.

בעוד שבנזואיל מי חמצן יכול לשמש לטיפול קצר טווח באקנה קלה בארה"ב, לשימוש ארוך טווח יש פוטנציאל להזיק לעור. באופן כללי, מומלצות אפשרויות בטוחות יותר המאפשרות פתרון טבעי של אקנה. חלופות טבעיות לבנזואיל פרוקסיד הן קלנדולה או שמן עץ התה (Bassett et al. 1990). תמציות עלי פסידיום גויאבה ו-Juglans regia נמצאו מועילות בטיפול באקנה (Kadan et al. 2005). פפטידי גרנוליזין נמצאו יעילים גם נגד P. acne ועשויים להוות טיפול אלטרנטיבי נגד אקנה בעתיד (McInturff et al. 2005).

אם האקנה חמורה ואינה ניתנת לטיפול בנזואיל פרוקסיד, יש לפנות לרופא עור לקבלת תרופות מרשם כמו רטינואידים מקומיים (טרטינואין, אדפאלן וטזארוטן), אנטיביוטיקה מקומית (קלינדמיצין, אריתרומיצין), איזוטרטינואין פומי, אנטיביוטיקה פומית (דוקסיציקלין, מינוצילין).

הפניות:

1. Leyden JJ (1997) Therapy for acne vulgaris. New England Journal of Medicine 336, 1156-62.

2. Ives TJ (1992) Benzoyl peroxide, Am Pharm NS32 (8), 33-8.

3. Kraus AL, Munro IC, Orr JC, Binder RL, LeBoeuf RA, Williams GM (1995) Benzoyl peroxide: an integration human safety assessment for carcinogenicity, Regul Toxicol Pharmacol 21, 87-107.

4. Mills OH Jr, Kligman AM, Pochi P, Comite H (1986) השוואת 2.5%, 5% ו-10% benzoyl peroxide on inflammatory acne vulgaris, Int J Dermatol 25, 664-7.

5. Bassett IB, Pannowitz DL, Barnetson RS (1990) מחקר השוואתי של שמן עץ התה לעומת benzoylperoxide בטיפול באקנה. Med J Aust, 153: 455-8.

6. Kadan F, Thewaini AJ, Ali DA, Afifi R, Elkhawad A, Matalka KZ (2005) The antimicrobial activity of Psidium guajava and Juglans regia leafs to acne-

אורגניזמים מתפתחים. Am J Chin Med 33,197-204.

7. McInturff JE, Wang SJ, Machleidt T, Lin TR, Oren A, Hertz CJ, Krutzik SR, Hart S, Zeh K, Anderson DH, Gallo RL, Modlin RL, Kim J (2005) השפעות אנטי דלקתיות נגד Propionibacterium acnes. J Invest Dermatol 125, 256-63.



Source by James Dalton

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.