תפקיד הגליצרין בייצור סבון

ספטמבר 23, 2021 0 Comments

גליצרין, גם הוא כתיב גליצרין, הוא מרכיב בסיסי ברוב הסבון. למעשה, זהו תוצר לוואי של ייצור סבון כפי שהוא מתרחש עקב התגובה של אלקלי חזק עם שומן מן החי. תהליך זה ידוע בכינוי סבון ותהליך זה מוציא סבון או חומר ניקוי. בעוד שרוב היצרנים מפרידים בין גליצרין לתערובת, אחרים משלבים את התרכובת בשל יתרונותיה הטבעיים.

הרבה יוצרי סבון ממליצים על גליצרין כמרכיב בסיסי מכיוון שיש לו את היכולת לשאוב לחות המונעת התייבשות העור. התרכובת היא קרם לחות טבעי. למעשה, זהו חומר לחות – חומר המושך מים. לפיכך, ידוע כי סבון המכיל את התרכובת ההיגרוסקופית הוא בעל מרכך עור והשפעת לחות.

גליצרין הוא נוזל צמיג שהוא בעת ובעונה אחת מתוק וחסר צבע. הוא מתמצק לחומר דמוי דבק ובעל נקודת רתיחה גבוהה. במהלך ייצור הסבון, חלק מהיצרנים מסירים את התרכובת מתערובת הסבון ומשלבים אותה במוצרים אחרים כמו קרם וקרמים. עם זאת, כאשר הוא מתווסף לחפיסת סבון הוא גורם למוצר כמעט שקוף בעל תכונות לחות.

התרכובת ידועה כממס טוב וזו אחת התכונות הבולטות ביותר שלה. במקרים מסוימים, עדיף כממס מאשר מים או אלכוהול. נכס זה הופך אותו לנדיר מאוד הן באלכוהול והן במים. עם זאת, הוא אף פעם לא מתמוסס בשמנים. בצורתו הטהורה התרכובת נקראת גליצרול, מה שמרמז שהיא שייכת לסיווג של תרכובות אורגניות הנקראות אלכוהול.

הוא היגרוסקופי במיוחד, מה שאומר שהוא סופג בקלות לחות מהאוויר. לדוגמה, השארת בקבוק גליצרול טהור פתוח מאפשרת משיכה של מים עד שבקרוב תאבד את הטוהר.

זה היה בשנת 1889 כאשר המתחם הושג לראשונה משומן מן החי באמצעות ייצור נרות. בתקופה זו הדרך היחידה להפיק את התרכובת היא באמצעות תהליך זה. כמו כן, בתקופה ההיא שומן מן החי היה חומר הגלם היחיד לייצור נרות. במהלך מלחמת העולם השנייה, הוא הפך למרכיב מרכזי בדינמיטים והביקוש הרב לחומר לא הספיק בתעשיית ייצור הסבון. כך הייתה ייצור פתאומי של צורות סינתטיות של המתחם.

לחומר יש נוסחה כימית C3H8O3 המופיעה גם כתוצר לוואי נוזלי במהלך ייצור ביו-דיזל בתהליך שנקרא טרנססטריפיקציה. הנוזל הסירופי הזה מתרחש בטבע. נמצא בתאים של צמחים ובעלי חיים (כולל בני אדם), הוא חלק מהביו-מולקולות הגדולות של שומנים רבים. בתהליכים ביולוגיים התרכובת מתרחשת כתוצאה מתסיסה של פחמימות. בכימיה האורגנית הוא מיוצר על ידי סינתזה של פרופילן.

גליצרין הוא מרכיב במספר מוצרי טיפוח ומוצרי טיפוח. הוא נמצא במוצרי מזון, כמו גם בפריטים פרמצבטיים וקוסמטיים. הוא מצוי בקרמים וקרמים לחות בגלל תכונותיו ההידרופיליות וההיגרוסקופיות, המאפשרות לחומר לשמור על לחות. יש ויכוח האם התכונות ההיגרוסקופיות של התרכובת הן שעושות את זה טוב לעור, או שאולי יתכן שלכימיקל יש תכונות אחרות שלא נחקרו ולא מזוהות מלבד זו שכבר הוזכרה. התכונה שואבת לחות הופכת אותו למרכך מצוין בתוספת סבונים וקרמים לחות. מרכך הוא חומר שמחליק ומרכך את העור. סיבה נוספת שמוצרי טיפוח אישי מנצלים את החומר היא היתרון שלה לשימון העור, שלא לומר הוא משמש כחומר עיבוי או תחליב במוצרים קוסמטיים.

סבונים תוצרת בית או הזנים בעבודת יד מכילים באופן טבעי גליצרול, שיוצרי סבון מסחריים מסירים. הנוזל המופרד משמש בשמני עיסוי, שפתון, מרכך וקרם לחות, בשמים ושמנים אתריים ותכשירים פרמצבטיים.



Source by Jo Alelsto

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.